15e dag Op de cRamping ipv hotel
Door: Eugene
Blijf op de hoogte en volg Eugene
21 Augustus 2023 | Colombia, Santa Marta
2 augustus
Een dag om maar te vergeten. De bus reed maar door achter drie vrachtwagens, ze passeren kon niet, de weg was niet breed genoeg en veel tegemoet komend verkeer. Eindelijk lukte het nog maar een vrachtwagen voor ons, en we konden wat harder rijden, maar de bus remde af en links af de bush in.
Ik houd het kort we kwamen in een cramping aan zee. Geen tenten maar iets van hutten, niet als bij de club med in vroegere jaren maar wel stenen muur, niet rondom er was ook iets van een laken wel daarachter een muur en palmblad dak. Rond het bed een klamboe, jammergenoeg bij mij een gat in, kon er wel een grote handdoek over leggen. En ik heb altijd een paar wasknijpers mee: de omslag van de klamboe kon ik dus muggendicht houden met die knijpers. De vloer was van tegels, de douche was schoon en had na even doorspoelen ook nog warm water.
Nou daar zit je dan, aan zee, dat wel maar beslist niet de zee in, overal rode vlaggen en veel wind, dat laken als muur was bijna een vlag. Gelukkig ging toen het donker was de wind wel liggen, ik zou dus niet uit mijn klamboetent worden geblazen.
We gingen eten, ik kwam wat later dan de rest die zaten al, was erg stil. Er was een grote tafel gemaakt van drie tafels aaneen geschoven en daarover een tafellaken met iets van plastic. En daarop honderden mieren.
De reisleider had die dag al iets gemompeld van het eten voor vanavond dus dat was geregeld, er kwam voor mij een bord, en ik maar meppen met de menukaart naar de mieren. Jullie zullen begrijpen heb het eten maar laten staan. Er liepen ook maar liefst drie honden rond, een engerd en twee van kom je met ons spelen, dus die zullen het eten wel verder hebben verorberd. Maar als je honden houdt, moet je er ook voor zorgen dat hun poep ook opgeruimd wordt. Er waren 2 tuinmannen de hele ochtend bezig met de palmbladen en ander blad weg te harken maar die drollen bleven liggen.
Slapen ging gelukkig goed, geen muggen op bezoek; had me dan ook volgesmeerd met Deet, daar houden muggen niet van, ik ook eigenlijk niet maar het is of die geur of volgepompt worden met muggengif.
Over de volgende dag kan ik kort zijn, heb in de schaduw gezeten op terrasje bij mijn hut, ben gaan drinken aan de bar, ze maakten ook de manga met melk en 's avonds het eten gewoon bij de bar daar geen mieren. De volgende morgen was iedereen al opmerkelijk snel klaar met de bagage en zijn we weer met een andere bus en chauffeur iets van 7 uur onderweg geweest om in de volgende laatste plaats van ons bezoek te komen. Van Santa Marta zou het 4 uur rijden zijn, daar kwam die ruim 2 uur bij die we eergisteren na het vliegveld hadden moeten rijden naar de cramping.
Kortom een zeer slecht verblijf maar van de organisatie nog niets gehoord over mijn opmerkingen op hun formulier hoe de reis bevallen was. Ze hebben in ieder geval de reis al wel aangepast voor komend jaar, maar ook dit jaar was er voor de dagen aan zee een ander hotel voorgespiegeld.
23 Augustus 2023 - 14:04
Ineke:
Wat een verhaal om te lezen! Ik zit te lachen en ik begrijp dat er voor jou niet veel te lachen viel.
In Brazilië hebben ze me geleerd: ants won't hurt you.
Maar goed, leuk is anders. Op naar morgen!
06 September 2023 - 18:14
Neef Dees:
Arme Eugène, en het stond nog wel zo leuk in de folder.
Het is in ieder geval een eerlijk verslag , met de juiste ondertoon.
Onze Ome Gerrit zei altijd " wat je van ver haalt is lekker " . Hij was niet in Colombia geweest .
06 September 2023 - 20:03
Ben:
Oh Eugene ik durf niet te lachen stiekem doe ik het wel. Wat een verhaal. Rechtsaf naar de zee in een ht mer warm water, knijpertje voor de klamboe en dan nog het menu. Miereneitjes is voor mij een delicatessen jammer dat ze deze niet op tafel achterlieten. Eind goed al goed zullen we maar zeggen.