Bogotá - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Eugene Hardy - WaarBenJij.nu Bogotá - Reisverslag uit Bogotá, Colombia van Eugene Hardy - WaarBenJij.nu

Bogotá

Door: Eugene

Blijf op de hoogte en volg Eugene

29 Januari 2025 | Colombia, Bogotá

In de ochtenduren was er een rondwandeling met de reisleider, de middag 'vrij'.

We kregen eerst een zeer uitgebreid ontbijt. Buiten de standaard voorzieningen was er natuurlijk de chocolademelk en een uitgebreid pallet tropische fruit, de naam van vele soorten mij niet bekend, een op gezicht het lichtroze broertje van de tomaat, maar dat was het dus niet en verder hoe enger het er aan de buitenkant uitziet, hoe lekkerder is het als je het in je mond stopt.

Om 9 uur gingen we dan echt op stap, eerst de bijna traditionele foto van de naam van de stad, ook hier een afgeleide van "I amsterdam". We liepen langs voor mij bekend gebied, en gingen de smalle straatjes in. Alle woningen van gewoon een opvallend kleurtje tot prachtig versierd schilderwerk. Dat werd onderbroken met een koffiepauze die veel te lang duurde. Achteraf denk ik, het Botero museum was die dag gesloten, maar bij even nadenken had de reisleider daarom langer bekijkverlof kunnen inplannen in het Goudmuseum. Maar we gingen weer lopen eerst een zeer steile helling op en dan rechtsaf een zeer sjieke straat weer af, met o.a. de Opera, diverse ministeries om uiteindelijk op Plaza Bolivar te komen met de Kathedraal, inmiddels een Basiliek, de woning van de Kardinaal, en honderden duiven.

Weer verder de winkelstraat met weer Pesos kopen door medereizigers. Ze hadden er niet aan gedacht. Jullie weten dan wat ik gezegd zou willen hebben: Je moet niet denken, maar NAdenken en het zeker weten. Ik ben niet boven bij de flappentap wezen kijken, maar het duurde meer dan een half uur voor 'men' dan weer beneden was. En dan daarbij gisteren bij aankomst was er ook al een vertraging omdat er Pesos aangeschaft moesten worden.

Doorgelopen, een winkel met alleen rugzakken, daar ben ik later terug gegaan om een zeer uitgebreide tas te kopen, en het Goudmuseum: daar was dan nog 10 min de tijd voor, werd nog iets langer gegeven, Ik met een deel van de groep met de lift naar verdieping 3, zodat ze dan ten minste wel de goud 'afval' container konden zien. Ik zelf ben 's middags nog teruggegaan, koffiegedronken en in het restaurant van gisteravond nogmaals de soepspecial met een bord rijst avocado en lekkers. 's Avonds nogmaals geweest, het restaurant was 183 stappen van het hotel, voor een enorme biefstuk, met de fles prikwater en koffie de som van duizenden pesos, in onze euros nog geen 15 stuks.

En toen naar bed.

• 31 Januari 2025 - 07:12

Rob En Annemie :

Mooie sightseeing Eugene!

• 31 Januari 2025 - 15:05

Elly De Vrind :

Je hebt gelukkig weer je geliefde goud museum bezit Eugène

Nu weer verder genieten