De vlucht terug naar Amsterdam
Door: Eugene
Blijf op de hoogte en volg Eugene
17 Februari 2025 | Nederland, Bunde
Na aankomst op vliegveld, het was gelukkig een korte rit langs de nieuwbouw van Carthagena en langs het strand, en dan ben je er. Niet te groot maar wel nieuwbouw. De bagage werd snel uit de laadruimte gepakt en ik op weg de hal in. Waar de KLM de balie heeft was duidelijk te zien aan het rode bord. Is niet voor KLM maar Priority: dat voorrecht heb ik opgespaard in al die jaren sinds 1979 waarin we de eerste congressen hier in Maasgtricht organiseerden, ik als penningmeester.
Dus er meteen op af, met mijn paspoort, want instapkaart had ik nog niet, en de mevrouw vond toch wel dat ik wat ouder was en vroeg of ik assistentie nodig had. Lampje ging branden: dan hoef ik niet de zware tas, met laptop en fotospullen, te sjouwen en meteen stond er iemand met een rolstoel en duwde me meteen langs controle 1: even zwaaien met rode boekje (nee niet van Mao maar ons paspoort) en verder nogmaals met boekje wapperen en voorrang bij de echte pascontrole. Dat was ook gauw gebeurd, hoera weer een stempel, en weer verder bij de controle wat je meeneemt. Is op Schiphol al wat soepeler, maar daar stelt het niets voor, zelfs de volle fles met water ging gewoon mee. Nou in minder dan 4 min alles gedaan en ik mocht de lounge in. Dat is wat eenvoudiger dan elders, maar er was wat eetbaars en een goede koffiemachine, die zelfs chocolademelk maakte (en nu echte).
Ik keek op mijn horloge nog bijna 3 uur.... En het werd nog wat langer, want het toestel was ook van Schiphol te laat vertrokken, en ja na zo'n lange vlucht is er een schoonmaakploeg de desinfectieploeg en strenge controle. Maar we mochten er in, ik hield mij dus moe, wist nog van 2 jaar geleden ze doen wel dat er een slurf is, zo van de pijp uit en de kist in, maar die pijp is er niet bij dit vliegveld: een soort kermis afdaalsluitstrip naar beneden 2 x keren en je staat op platform. Dus ik deed dat rijdend, met die bagage. Natuurlijk weer controle nu serieus van instapkaart en paspoort, zouden ze op Schiphol ook moeten doen, maar daar kletsen de dames liever, je mag zelf je instapkaart onder het grote oog houden. Ja daar sta je dan op het platform en wat is dat toestel (de kist dus) groot en hoog en ik ben klein. Maar er was hulp, de grote trap met de brede treden en niet te hoge stap steeds, en boven stond daar, nee niet de purser maar de gezagvoerder. Kwam me goed uit, dat 5 jaar geleden verworven poloshirt met 100 jaar KLM, dat vond ik nou een beetje "kijk hem eens". Had het in een draagtas van de plaatselijke super (heette ook Jumbo, maar dat zal een andere olifant zijn dan bij ons) en had het meegenomen wellicht een steward die het wil hebben. Nou de gezagvoerder was er erg blij mee, kwam het me later nog eens zeggen en bedanken. Mijn goede daad weer gedaan vandaag....
Ik zat aan het raampje en kon iedereen dus die kermisatractie en de controle zien ondergaan en voor mij
een glaasje prik, en een vriendelijke stewardess die me verder tijdens de vlucht steeds wat kwam brengen, het eten nou ja. Ik heb de purseres ook gezegd KLM gaat met landing naar beneden, denk er toch maar over voortaan te kijken of AF ook kan, daar is het eten werkelijk perfekt. Vond zij ook.....
Moet je gaan slapen nou dat lukt niet echt, gelukkig op tijd binnen op Schiphol. Ja en dan ben je nog een uur kwijt met naar de aankomsthal, de pascontrole en wachten op de koffer. Kon gelukkig snel mee met de trein, met overstappen in Utrecht. Verkeerde deur genomen, daar geen grote ruimte voor de koffer en geen zitten op stoel, heb gezeten op de boog bij de deur. Heb dat in den Bosch kunnen corrigeren en binnen de geschatte tijd taxi Guus kunnen bellen. Bij aankomst in Bunde stond hij er al: koffer in de bak, en ik naar huis 15.30 uur.
18 Februari 2025 - 07:38
Jacqueline :
Weer een mooie ervaring rijker[e-1f60a]
en die vele reizen leveren zo ook nog meer voordelen op[e-1f609]
18 Februari 2025 - 07:54
Olga Gaykema :
je bent een wereldreiziger met privileges bij de KLM. Die dames kletsen niet, die vertroetelen een ‘oudere’ man die wel wat ondersteuning kan gebruiken [e-1f92d].
Fijn dat je weer veilig thuis bent en een wederom een mooie reis hebt ge maakt!
18 Februari 2025 - 08:23
Elly De Vrind:
Eugène welkom thuis in het ijskoude Nederland na weer een reis vol avonturen èn verhalen
18 Februari 2025 - 10:39
Corry:
mooi dat de terugreis zo goed ging, je bent een bevoorrecht man! Nu genieten van het zonnetje in februari.
18 Februari 2025 - 11:15
Ben P:
Welkom thuis (je hebt weer mooi hulptroepen om je vingers kunnen winden tijdens de terugreis).
18 Februari 2025 - 11:54
Ton:
Hoi eugene, fijn dat je weer op Nederlandse bodem bent , zo te lezen is het fijn geweest kom snel weer binnen wandelen gr .Ton
18 Februari 2025 - 12:07
Rob En Annemie :
Welkom thuis Eugene! Weer een wereldreis gedaan! Genieten dat is het motto!!!