Extra dag in Medellin - Reisverslag uit Medellín, Colombia van Eugene Hardy - WaarBenJij.nu Extra dag in Medellin - Reisverslag uit Medellín, Colombia van Eugene Hardy - WaarBenJij.nu

Extra dag in Medellin

Door: Eugene

Blijf op de hoogte en volg Eugene

10 Februari 2025 | Colombia, Medellín

7 februari in Medellin

Een verloren dag, op het programma stond dat er de mogelijkheid was om een dagexcursie te maken vaar Guatapé. Had ik me ook voor aangemeld, maar nu blijkt het de de nrv deze dag laat doen door een organisatie in Medellin. En er zijn te weinig deelnemers, het werd geannuleerd.

We hebben een prachtig hotel, maar het ligt wat buiten het centrum. Dat houdt in een taxi. Dat is niet zo moeilijk als je naar het centrum wilt, of er staat er een bij het hotel, of er komt er binnen een paar minuten wel langs rijden. Naar het centrum geen probleem. Maar hoe kom je terug. De naam van het hotel zegt bijna geen taxichauffeur iets, en een straatnaam is er niet, wel een nummer van de straat en dan...... Tip voor de lezer...vraag altijd een kaartje van het hotel aan de balie medewerker..

Laten we het kort houden, terug naar het hotel was wat zoeken, ondanks dat de straten een nummer hebben, en de dwarsstraten ook met een nadere naam. Achteraf was de chauffeur al eerder in de straat geweest maar de verkeerde kant op, en de straten in deze wijk zijn allemaal helling op en af.

Kortom ik ging maar terug naar het Botero plein, gisteren wat kort bezoek, en er is ook naast die beelden een museum met een enorm mooie collectie schilderijen van deze kunstenaar. Dat bezocht, de 'winkelstraat' in bleek een rommeltje, was het dan toch die andere straat: nog meer rommel, maar wel kop koffie en een broodje. Niet zoals bij ons met ham of kaas, maar het is opvallend, was ook onderweg, er worden iedere dag enorme hoeveelheden klein brood gebakken, en ook dus verkocht.

Maar weer terug naar het hotel, beetje vechten om de taxi die stopte op tijd te bereiken, er zijn meer gegadigden, maar dan toch weer 'thuis'.

Een beetje verloren dag dus.

Morgen naar zee, met een vliegtuig.....

• 10 Februari 2025 - 07:58

Rob En Annemie :

Jammer dat de dagexcursie was geannuleerd.

• 10 Februari 2025 - 13:39

Ben P: