Naar Santa Marta
Door: Eugene
Blijf op de hoogte en volg Eugene
10 Februari 2025 | Colombia, Santa Marta
8 februari
Santa Marta, de volgende bestemming ligt wat te ver om het met de bus te doen dat houdt in voor de 3e keer deze week vliegtuig.
Het was opeens een andere bus en ook chauffeur, want de bus die we gebruikt hebben om in Medellin te komen was er niet meer. Wel vervelend vind ik, we hebben niet van de chauffeur afscheid kunnen nemen, ik had een enveloppe met duizenden pesos klaar liggen. En nu maar hopen dat de fooi is betaald uit het startfooienpot geld.
Maar goed met hulp van het baliepersoneel van het hotel was de bagage in de veel kleinere bus geplaatst en naar het vliegveld. Het enige te melden, was het vergeten van de vorige keer, voor je bij het vliegveld bent een enorm lange rit, kaarsrecht door een tunnel.
Bij het vliegveld moesten nog wel voor de reizigers de instapkaarten worden afgedrukt, en meteen de koffers voorzien van die lange label, en ook nog de koffers afleveren, maar iedere locale maatschappij heeft zijn eigen plek om dat te doen. Het werd dus wachten, ook hier in Colombia moet je uren van te voren er al zijn. Ik houd het erop de horeca op het vliegveld moet ook de koffie, jawel José Valdez, verkopen. Klinkt mooier dan Douwe Egberts.
We vertrokken op tijd, na ruim een uur weer geland, en de koffers ook snel.
Weer een andere bus, het werden er zelfs twee, en naar het hotel, bij de kathedraal van Santa Marta. De oudste stad van het land, in belangrijkheid verloren aan Carthagena waar we overmorgen naar toe gaan.
Bij de kathedraal een drukte want er bleek 's avonds een bruiloft te zijn, nogal dure bruiloft de kerk werd prachtig versierd. De bruid werd door haar vader in een rols royce achtige wagen afgeleverd. Wij zijn gaan eten. Twee uur later werd veel van de bloemen al weer verwijderd. Maar genoeg bleef staan, reden om morgen naar de Mis te gaan.
10 Februari 2025 - 07:57
Rob En Annemie :
Mooi avontuur Eugene
10 Februari 2025 - 08:07
Mark:
Nog een kaarsje opgestoken?
10 Februari 2025 - 15:43
Maike:
Geniet van Santa Marta Eugene!
11 Februari 2025 - 06:02
Miranda: