Tokyo, 2e dag
Door: Eugene
Blijf op de hoogte en volg Eugene
20 September 2024 | Japan, Tokio
Vandaag maar kort verslag, er is niet veel opzienbarends te melden. Ik was een beetje vergeten dat we vandaag wel in Tokyo zouden blijven en pas morgen de tocht heen en terug naar Nikko, een oude tempelstad op behoorlijke afstand, heen en terug 6 uur in de bus. Het zou morgen zelfs kunnen regenen, en dat is minder leuk, want er is wel het een en ander te zien. Hier vandaag snikheet. Dat was minder leuk, wel snap ik nu hoe je hier op het goede perron staat als de metrotrein aan komt gieren, want ze rijden niet 30 km/uur. Bijna alle perrons hebben nu een muur met openschuivende deuren als er een trein tot stilstand is gekomen. Niet uit te leggen, het moeilijke is je moet de naam waar je naar toe wilt dus wel even bekijken op het grote bord (staat in het japans), maar je kan ook de naam in onze letters gebruiken als je bij het bereiken van het perron op de zuil kijkt naar de volgorde van de stations onderweg.
Maar dan ben je er nog niet je moet dus ook nog weten welk perron je moet hebben, dat is een kleur en een cijfer. Kan het verder niet uitleggen, ga er zelf maar naar toe, leuk excuus om naar Tokyo te gaan. En er is daar ook een hulploket, daar hebben ze het mij ook uitgelegd. Had in feite de reisbegeleider moeten doen toen wij achter hem aan gingen naar het juiste perron.
Wat heb ik gedaan, eerst naar de duurste winkelstraat ter wereld, de PCH in Amsterdam is er een achterafstraatje bij. Alle grote namen van kleding, tassen, juwelen niet in een winkeltje maar allemaal grote panden, hun Beehive heeft 12 verdiepingen. Alleen het er naar toe en weer terug was wat onhandig. Ik moest overstappen met de metro, dan kon ik al, maar de app van de metro gaf niet aan wat ik moest kiezen om bij het overstappunt naar de volgende trein te komen. Daarom dat maar twee maal met een taxi gedaan, was ook wel even prettig die taxi's hebben airco en het was op straat maar 34 graden C.
Ook nog naar het kruispunt geweest nu later op de dag om de foto's te maken van de meutes die allemaal tegelijkertijd in 4 richtingen oversteken. De koffieketen met een S vaart er wel bij, bij hen op de 2e etage kan je foto's maken, wel eerst een bestelling doen.
Morgen die dagtocht, erna krijgen we nog maaltijd aangeboden (nou ja zit gewoon in de prijs van de reis, maar toch leuk bedacht). Ik denk dat we later dan gebruikelijk dan pas in het hotel zijn en dan moet ik wel de koffer pakken, want ik neem aan dat ik zondag vroeg op moet en naar vliegveld. Met de tijd er bij van zoveel uur voor vertrek denk ik vroeg vertrek uit hotel. Als alles goed gaat ben ik ook nog op tijd op Schiphol om de trein naar Maestricht s/Meuse te hebben, Taxi Guus weet ervan, als ik met de trein in Roermond ben krijgt hij een bericht van me. Daardoor tot maandag voor jullie weer wat van me horen.
20 September 2024 - 11:33
Rob En Annemie :
Altijd weer spannend om je verhalen te lezen. Hele goede reis Eugene! Doe de groeten aan Taxi Guus[e-1f44c]
20 September 2024 - 12:18
ELLY :
Veel plezier in Nikko. Dat is echt een mooie tempel stad met een rode
Brug en de aapjes horen zien en zwijgen
20 September 2024 - 16:13
Corry:
Dit was een bijzondere reis in een vreselijk druk land. Goede reis, kom veilig weer thuis en geniet daarna van de rust in Maastricht.
20 September 2024 - 16:19
Ton :
Hoi Eugene, geniet nog maar even en alvast goeie reis terug gewenst
20 September 2024 - 16:59
Angele:
34 graden is echt warm in zo een drukke stad . Dan is idd een taxi wel aangenaam . Knap dat je zelfstandig met de metro durft te gaan .
geniet van de laatste vakantie dagen .
een goede en veilige terugreis . Groetjes Angele
20 September 2024 - 19:37
Ben P:
Het was weer mooi Eugene. En ik kijk uit naar de foto's.