Overstappen in Helsinki - Reisverslag uit Helsinki, Finland van Eugene Hardy - WaarBenJij.nu Overstappen in Helsinki - Reisverslag uit Helsinki, Finland van Eugene Hardy - WaarBenJij.nu

Overstappen in Helsinki

Door: Eugene

Blijf op de hoogte en volg Eugene

24 September 2024 | Finland, Helsinki

Deze bijdrage aan de jolijt en treurnis betreffende het vliegen met een andere maatschappij dan eerst gekozen.

Het is allemaal verwarrend met de vertrek en aankomsttijden als je vliegt. De vlucht naar Finand was korter dan verwacht, en bij aankomst bleek Finand in een andere tijdzone te zijn dan wij, het was daar een uur vroeger. Kortom ik had een ruime overstaptijd van meer dan twee uur. En dat was hard nodig want na het uitstappen, op een prachtig vliegveld, Schiphol is ouderwets aan het worden, moesten de overstappers, en dat waren er veel, wederom door die veiligheidscontrole. Ook dat is in Schiphol al eenvoudiger, je mag bijna alles in de tas laten zitten, alleen de broekzakken leeg en de eventuele riem. Dat heeft Helsinki ook, maar de detectie van de tassen gaat daar wel heel snel, er zit niet iemand te staren naar het scherm, dat doet Big Brother, die kwam ik later ook nog tegen.

En weer verder lopen, wat verwarring over de 'gates' dat is dan weer wel op Schiphol overzichtelijker, maar daar schijnt men weer miljoenen te gaan verspillen, want die borden moeten anders, dus minder duidelijk maar dan heeft een bedrijf hier in Nederland weer omzet. En dan moet de in aanbouw zijnde vervangende pier A ook weer opnieuw.

Bij doorlopen langs een boel horeca en nog gesloten winkels dan wederom BB, nu de paspoortcontrole, we gingen nl een wel Schengen land in. Dat was voor mij een voordeel dacht ik toen, want als ik wel rechtstreeks uit Japan op Schiphol was aangekomen had ik die ellenlange rij bij de PP-controle gehad. In Helsinki ook die automaat, maar ik was bij hen nog niet bekend, want op Schiphol en Parijs hoef ik daar niet langs, maar er moest eerst een controle foto van me gemaakt worden, Interpol keek denk ik mee, nou jullie weten nu zeker dat ik bij hen niet bekend staat als boef.

Weer verder lopen, weer al die winkels en flesjes water voor drie Euro, ja Finland is ook euroland, Ik heb zelfs nog een één en twee centen munt van hen, kwam toendertijd een farmaceutische firma uit dat land mee aan, was een Cadeautje waar iedereen blij mee was. Frankrijk heeft de 1 en 2 cent nog steeds in gebruik, Ben ik het helemaal mee eens, 2 cent was in de goede oude gulden tijd een stuiver, kon je nog wat voor kopen. Maar gelukkig de KLM machine stond voor de eerste uitgang, het zat er al bijna vol, betekent ook een vol vliegtuig. Wat moeten al die Finnen in Nederland, de meesten gaan met de KLM door naar verre landen, in ieder geval niet naar Japan.

• 24 September 2024 - 13:25

Neef Dees:

Leik verslag. Gelukkig is het goed gegaan pfffff

• 24 September 2024 - 13:48

Milca:

Bijna thuis?! wel een super mooie vakantie geweest.