Kyoto 1e dag
Door: Eugene
Blijf op de hoogte en volg Eugene
14 September 2024 | Japan, Kyoto
De belevenissen bij het ontbijt lezen jullie bij het volgende verslag, hier nu wat we de eerste van de drie dagen in Kyoto hebben gedaan, de derde dag is een soort kijk zelf waar jullie naar toe willen, al is er reclame gemaakt voor een tochtje in een boot in een rivier met een stroomversnelling van het water.
Ik heb er na al die jaren op de Middellandse Zee in zeilboten van eenpersoons tot drie personen voor de bediening van de zeilen en soms de ballonfok, genoeg water over mij hen en tweemaal met de boot omgeslagen en dan ben je dus volledig nat.
We gingen tweemaal een tempel bekijken. Daarna hadden velen pret, ik niet, bij het eten van shusi. Het ideaal was zoveel mogelijk bordjes te hebben gestapeld, en dus ook al die enge dingen te hebben gegeten. Voor mij was er een kraantje met kokend water en groene thee, smaakt ook nergens naar. Daarna de Ryioanji tempel, de Rotstuin, tja een mooi park met af en toe een rotsblok. Maar we moesten ook het houten gebouw in, en ook nog de schoenen uit. Was er ineens om de hoek een veldje met kleine witte steentjes, keurig aangeharkt, en een paar puisten (ja heb in ziekenhuis gewerkt, dat is het eerste waar ik dan aan denk), maar dat was dan De Kunst..... Denk aan Stedelijk Museum, die hebben ook van de ?????? wat stelt het voor. Er waren ook een paar kamers, dat was mooi, iets op de wanden, voor een avond om er te slapen, heel geschikt, en morgen weer weg. Dan maar weer het park in, zoals al gezegd best mooi.
Als laatste de Kinkkuji Tempel, of te wel met veel medebezoekers, het beroemde gouden huis. Mooi en om de inkomsten te vergroten, was er af en toe iets met een bakje, kon je geld in gooien, en dan hopen dat die munt in bakje kwam. Zal wel geluk brengen, heb het niet geprobeerd
Morgen de rest van het bezoek. Kijk ook naar volgende bericht.
14 September 2024 - 16:03
Neef Dees:
Ja ,wat denk je dan : de reis naar hotel , inchecken , 14 uur vliegen uitchecken en dan dat pittige programma en ook nog eens het tijdverschil van 8 uur....
Ga in hemelsnaam op tijd slapen , anders hou je dit niet vol.
Hier spreekt een ervaringsdeskundige.
14 September 2024 - 16:27
Ben P:
Ja Eugene we worden allemaal een dagje ouder, maar na wat rusten kun je vast weer door.
14 September 2024 - 16:37
Rob En Annemie :
Inderdaad Eugene rust goed ui. Kijken uit naar de lees vriendelijke verhalen van je[e-1f44c]
14 September 2024 - 16:39
ELLY :
Ja Eugène goed slapen en weer door
Dat hoort bij een wereld reiziger. Ik vind het heel knap dat je elke dag een verslag het internet op stuurt
Die Japanse rotstuinen zijn inderdaad heeeeel simpel maar er is over nagedacht
14 September 2024 - 19:18
Angele: