Arequipa
Blijf op de hoogte en volg Eugene
22 April 2015 | Peru, Arequipa
Maar het bezoek vanmorgen was mooi, kathedraal wat veel minder protserig dan die in Lima, wel veel in onze ogen kitsch beelden. De voorkant van de kathedraal hebben we op afstand gezien, er was een demonstratietje, en veel zwart geel op straat (de politie dus). Maar we zijn aan de overkant meteen de jezuitenkerk in gegaan. Een echte spaanse kerk, met daarnaast een soort schatkamer, mooie beschildering maar voor de rest was het niet bijzonder op een grote monstrans na, met veel edelstenen. Vanmiddag bij de nonnen een nog mooiere gezien.
Voor het middageten moesten we dan toch een stukje rijden, de nieuwe bus groter dan die tot nu toe, bracht ons daarna terug naar hier voor het Catalina klooster, een enorm complex nu verlaten, de nonnen wonen modern er naast, met veel laten we maar zeggen nonnenspullen. De gidse van het complex sprak frans, maar dat was meer een lopende en pratende bandrecorder. Of we nu meeliepen of niet ze mompelde continue door.
Dat is het voor vandaag, ga nu nog het is half 4, de stad in wat bekijken vanavond weer happen en morgen gaan we weer verder het land in.
22 April 2015 - 23:12
Rob En Annemie:
Hoi Eugene, mooi om zo kennis te nemen van de dagelijkse manier van leven. Blijf goed ademen op zo een grote hoogte verschillen! Groeten van rob en annemie -
23 April 2015 - 01:23
Marijke:
je verslag gelezen het is 01.15 (nacht) 23 april- besef wel dat jij nu in een land bent waar nog kerken-open zijn en waar nonnen zijn, laatste zie je hier niet meer in het wild . Geniet er van en hoop dat je het niet benauwd krijgt op 2400 meter.
marijke