Ben in Parijs
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Eugene
26 Januari 2011 | Frankrijk, Parijs
De reis hier naar toe was lang en enerverend betreffende het overstappen in Bangkok.
Het vliegtuig uit Vientiane (ook Thai airways) vertrok op tijd maar was toch 5 min te laat bij aankomst. En toen was er een taxirit van het vliegtuig die 10 min duurde....
Dat werd spannend want we hadden maar 65 min overstappen...
Het vliegtuig stopte ergens op het platform en niet door de pijp naar het luchthavengebouw maar met de bus.
En die chauffeur was juist geslaagd voor zijn rijbewijs, want hij heeft ons uit vreugde het hele vliegveld 2 x laten zien. We reden daardoor ook twee keer onder de vertrekhal A door, waaraan ons vliegtuig naar Parijs zou staan.
We werden afgezet bij de "arrivals international", nou dat klopte want we kwamen uit Laos, maar dat lag niet bij A, maar ergens?????
In ieder geval 720 m (6 x 120 m lopend tapijt) voor we bij het kruispunt kwamen, toen weer naar boven met die inmiddels bekende roltrap, daar weer door de bagagecontrole, en opnieuw net als op de heenreis een enorme onbeschofte behandeling, wie zegt dat Thai zo vriendelijk zijn????,(de Lao's ook niet gezien het feit dat ze alle Boeddha schatten zo beetje hebben gestolen) en toen helemaal naar het eind van hal A om bij A 6 te komen; 5 min voor het sluiten van de toegang.
Het eten vannacht was ronduit slecht, er was maar een mooie stewardess, de anderen waren om het beleefd te zeggen minder mooi, maar het was gelukkig donker vannacht, want anders waren er zeker mensen gillend wakker geworden als zo'n gezicht langs kwam. Positief was dat ik heb kunnen slapen.
Op tijd in Parijs, ook weer meevallend, want we vertrokken pas om 5 voor 1 (en niet om 5 over 12) maar de wind zal wel gunstig zijn geweest. En met ons bij aankomst het retour van een zeker 500 soldaten uit Afghanistan, hier dus tussen het gewone volk in, en niet als in NL op Eindhoven met de fanfare.
De koffers van onze groep kwamen echt als laatste van de band, ik had al met de reislijdster afgesproken dat ze mijn koffer dan maar gewoon bij de Club Med moesten houden, want er zit toch niets in wat ik in deze koude dagen gauw zal dragen.
En nu in het restaurant rechttegenover mijn oude station Gare de Nord, dat er prachtig uitziet, helemaal gerestaureerd, mijn oude kantoorraampje is er ook nog, en ook hier gratis wifi vandaar dit bericht.
En zo om 10.25 met de trein naar Brussel en dan met de Leersexpres (als die trein tenminste rijdt) naar Maestricht s/Meuse
26 Januari 2011 - 09:23
Miranda:
Hallo Eugene,
Fijn dat de reis tot nu toe goed verloopt. Ik heb Jacqueline gevraagd je zus te bellen maar voorals nog heeft ze geen nummer van haar. Ze gaat haar best doen om dit te achterhalen. Fijne reis nog.
Groetjes Miranda -
26 Januari 2011 - 09:31
Rob :
Ha die Eugene,
Gelukkig weer veilig terug en we horen wel de details van je verre reis!
Bij mijn weten rijdt de Leers trein overdag nog steeds elk uur.
Goede thuiskomst!
Groet -
26 Januari 2011 - 09:46
Jacqueline:
Helaas heb ik het nummer van Marijke niet meer.
Ik heb op het net een tweetal Hardy's gevonden in Utrecht maar niet Marijke dus heb ik haar niet kunnen bereiken. -
26 Januari 2011 - 18:05
Riet:
Fijn dat je er weer bent.