Dag 43 (en een beetje dag 42) Het laatste weekend
Blijf op de hoogte en volg Eugene
16 December 2017 | Curaçao, Willemstad
Nee, volgens schema heb ik dienst, de collega vond dat ik maar moest pierewaaien, maar ik vond dat mijn werk af moet, dus heerlijk rustig veel kunnen afwerken en op adem kunnen komen van gisteravond.
Het Kerstdiner, bood de Baas aan, hij het eten, ik de drank. Nou ja jullie weten, ik eet dan soep, was nog lekker ook, maar de dames, we zaten bij een Argentijn, kregen enorm veel op hun bordje, de serveerster kwam op het eind met zo'n doggie-bag, kon de half overgebleven biefstuk of wat anders mee naar huis. Leek ook een beetje Italiaans, de Baas at lasagna, althans zo heette het maar de Argentijnse kok had het net als een schnitzel wat plat geslagen en als toetje was er tiramisu.
Maar waarom ik zo buiten adem, twee koppen soep moet toch kunnen, nee de Dames. Die hadden uitgepakt, ik kende er een paar helemaal niet terug, het was nog licht toen we aan tafel gingen.
Nou als ze hier op sjiek gaan dan gaan de schouders en de rug bloot, en ze zijn van nature nogal rondborstig dus ik begrijp waarom de Koningin er dan ook zo bijloopt in haar lange avondjurk met sleep, in Zuid Amerika is het geen Tirol, dus geen "de peren hangen over de schutting",was een uitdrukking in Utrecht, maar leve Beppy Boop. Nou ik ben dan wel professional in het ziekenhuis maar om met Frater Venantius te spreken 'Niet van beton'.
Ik had gelukkig mijn soep, had bij gewoon eten geen hap door de mond gekregen. De Baas ook, at een klein stuk platte lasagna en veel salade. Je zou zeggen die is het gewend, maar een assistente, ze was er deze week voor mij voor het eerst, overdag zeer ingetogen, je denkt meteen die heeft bij de Nonnen op school gezeten, ik moest wel drie keer kijken; ja ze is het wel.
Gelukkig hier zeewind en vandaag nogal veel wind en ook af en toe regen dus ik ben weer op peil. Ben even op werk, receptjes omkeren, en om dit verhaal naar jullie te zenden. Straks nog wat foto's in en om het Sehos, en wat kleurtjes op straat.
17 December 2017 - 12:20
Jan Beekhuizen:
Beste Eugène,
Het lijkt heerlijk om eens in een totaal andere cultuur te verblijven. Wat zul je moeten acclimatiseren als je in Nederland bent. En dan bedoel ik niet alleen de kou. We zien je fotoalbum met spanning af. Een goede thuisreis toe gewenst,
Jan en Lydia -
17 December 2017 - 14:33
Ingrid:
Beste Gene
Geniet nog van het mooie verblijf de laatste dagen.
Het zal zeker thuis weer wennen zijn als je in zo een omgeving hebt mogen werken en leven.
Ik wens je alvast een goede terug reis en ook ik kijk uit naar het fotoalbum.
Fijne feestdagen gewenst en goed 2018
Liefs Ingrid -
18 December 2017 - 21:58
Gerthie Bogie:
Nou geweldig, je verslag lig helemaal in een deuk, jammer dat het al bijna voorbij is ! Je had toch echt schrijver moeten worden volgens mij is dat je tweede roeping.
Om aan te sluiten bij mijn voorgangers goede thuisreis en als we elkaar niet meer zien alvast een mooie Kerst en een Voorspoedig Nieuwjaar!
Groetjes Gerthie