Tokyo 1e dag

Door: Eugene

Blijf op de hoogte en volg Eugene

12 Januari 2026 | Japan, Tokio

Tokyo, 4 november 2025

De vlucht met de KLM was zonder vertraging en niet gewilde storm, zodat we keurig op de aangegeven tijd op het vliegveld Narita arriveerden. Het uitstappen ging voor mij ook heel goed, want de KLM had doorgegeven aan het KLM personeel dat er iemand was met loopprobleem. En net als bij mijn vorige reis naar Colombia stond er weer iemand om mij snel naar de paspoortcontrole te brengen. Niets van in de rij staan, maar waar zijn de drie briefjes die we tijdens de vlucht al hadden moeten invullen, met de altijd zinloze vragen, want ook hier iedereen vult naam e.d. in en niemand heeft te veel baar geld bij zich, nee geen drugs, maar DAN in welk hotel slaapt U? Tja dat was ik vegeten op te schrijven, en het was natuurlijk een voor ons niet japanner ingewikkelde naam. Kort en goed de naam had ik in de reismap, stempel, en , geen stempel maar een soort postzegel. En ik stond in de hal waar de bagage te voorschijn moest komen. ook dat ging vlot, de extra label Priority werkt hier wel, in Amsterdam is het geen garantie. Ik had zelfs niet, zoals vorig jaar bij de aankomst in Osaka vingerafdrukken en weer een foto, ik denk gewoon door hen vergeten, want ik stond bij een loket waar verder geen andere reizigers waren. En dus even later in de hal........Ja we hadden nog vlak voor vertrek uit Nederland een email van de organisatie dat de reisleider zelf uit een andere terminal nog naar die van ons moest komen, Links opstellen.......hoe links, het meest domme vond ik, er is zelfs een aparte ruimte met stoelen voor de wachtenden, ben er dus gaan zitten tot ik zag dat er wat reizigers onrustig om zich heen keken, maar daar was hij dan. Kylean, een nederlander die ook japans spreekt. Dat bleek de gouden greep te zijn van de reis, een super reisleider, spreekt japans en ook nederlands, en kon goed vertellen.

Er was een bus voor ons. was even zoeken op de parkeerplaats en na ruim een uur waren we bij ons hotel in Tokyo, vlak bij de Tokyo Dome, een herkenningpunt, en in een zijstraat van een grotere straat. Het voordeel klein stukje lopen en keus uit veel restaurants. Er werd verder niets ondernomen, iedereen was moe van de reis, vlucht van 14 uur, en overal wachten. Hotelkamers in Tokyo zijn voor onze begrippen klein, mijn eenpersoonskamer heel erg klein, een bed en mijn koffer; de kamer was bijna vol. In ieder geval ik heb er goed kunnen slapen.

• 16 Januari 2026 - 03:55

Mark:

So far so good [e-1f60a] hele fijne reis gewenst!

• 16 Januari 2026 - 08:30

Elly:

Een goed begin Eugene. Ga genieten

• 16 Januari 2026 - 09:07

Annemie:

Heke fijne reis Eugène, doe rustig aan en geniet

• 16 Januari 2026 - 12:15

Corry:

Dit klinkt alemaa positief, veel plezier tijdens deze reis. [e-1f600]

• 16 Januari 2026 - 16:24

Olga Gaykema :

Kijk eens aan, je bent weer als de koning behandeld. En hoe bijzonder toch om zonder vertraging van A naar B te komen vanaf Schiphol. Dat je mobiliteit meer dan genoeg zal zijn om veel van de Japanse schoonheden te kunnen vangen. Ik ben benieuwd of jullie nog in hotels komen met een robot als gastheer. Anyhow, geniet Eugene van deze reis!! Liefs Olga