Schiphol - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Eugene Hardy - WaarBenJij.nu Schiphol - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Eugene Hardy - WaarBenJij.nu

Schiphol

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Eugene

25 Oktober 2011 | Nederland, Amsterdam

Ik sliep in een nieuw hotel op Schiphol. Het Citizen. Mocht je er ook naar toe willen, het ligt ideaal, 3 min lopen van de vertrekhal. Maar boek dan zo vroeg mogelijk, dan is het belangrijk goedkoper. Maar heel opmerkelijk de hotels bij de Roissy en Orly vliegvelden van Parijs zijn stukken goedkoper.
Je komt dat hotel binnen, moet/mag je zelf inchecken op een computer, je moet verklaren niet te roken op de kamer en dan krijg je een bon met je kamernummer en mag je ook nog de kaartsleutel aanmaken.
Op de kamer aangekomen zie je een grote ruimte met achteraan het geblindeerde raam en er voor een enorm vierkant bed, makkelijk bij het tv kijken (dat ding hangt aan de muur). Er is een grote afstandsbediening, waarmee je zo beetje alles kan regelen in de kamer en heel opmerkelijk daarbij de kleur van de verlichting. Ik zal er wat voorbeeldfoto's van plaatsen.
En het belangrijkste ik heb er prima geslapen. Neem er geen ontbijt: dat is een soort selfservice en meenemen in een papieren zak; 3 min lopen en je bent in de aankomsthal van het vliegveld met tal van (goedkopere) mogelijkheden op dit gebied.
----
De vlucht naar India ging met
de KLM.
Je moet/mag tegenwoordig zelf inchecken, thuis op de computer. Dat houdt dan ook in dat je zelf de bagage op de band zet. Een soort kiepautomaat, je zelf afgedrukte instapkaart (met barcode) voor de scanner houden, dan zie je je vlucht en wat je mee mag nemen aan bagage (in kg), dat wordt gecontroleerd, er komt een label uit de machine, aan de koffer bevestigen, op een knop drukken, en daar gaat je koffer op de band. Er is gelukkig wel hulp aanwezig in de vorm van een lieve juffrouw, die het nog even uitlegt; het lijkt allemaal ingewikkelder dan het in feite is.
Tijdens de vlucht nog iets speciaals: ik had nl een speciale maaltijd besteld. Bleek wel heel speciaal te zijn; de purser kwam eerst controleren of iedereen met afwijkende eetwensen op de juiste plaats zat. Naast mij twee die streng vegetarisch wilden (mensen uit India) en voor mij de verzoekmaaltijd Indische rijsttafel.
Dat was voor de purser de eerste keer dat ze het meemaakte; bleek een nieuwe service te zijn. En dat heb ik geweten, de purser kwam het persoonlijk brengen, een beetje opgewonden: "dat ziet er fantastisch uit". En dat klopte (Burney volgens mij heb jij het klaargemaakt of hen jouw recept gegeven: Ikan met gebakken rijst en een lekkere saus (de naam weet ik niet meer; heeft toch geen zin, want het was lekkerrr)
Ik zal een foto van het geheel plaatsen.
En op de persoonlijke tv nu zelfs films uit Nederland (Gooische Vrouwen en de bende van Oss dus maar bekeken).

• 15 November 2011 - 22:51

Riet W.:

Hallo Eugène,
    Vanavond weer eens je verslagen gelezen. Wat heb je weer veel beleefd en om het nog eens allemaal te bevatten is eenmaal lezen niet genoeg.